Esperes-Főgondnoki értekezlet

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2023-09-22 13:25:12

Az egyházkerület elnöksége és az egyházmegyék vezetői szeptember 19-én tartották meg esedékes találkozójukat. A püspöki hivatalban megtartott értekezleten a kerületet és az egyházmegyéket érintő fontos és időszerű kérdéseket vitatták meg.

Az értekezleten a kerület elnöksége és az egyházmegyék esperes-főgondnoki kara teljes létszámban vett részt. Az aktuális kerületi és megyei adminisztratív feladatok áttekintése mellett az egyházmegyei vezetők beszámoltak a megyéjüket érintő aktuális kérdésekről, örömökről, nehézségekről.

Kiemelt napirendi pontja volt a tanácskozásnak a Tatán megrendezésre kerülő rendes és ünnepi Egyházkerületi Közgyűlés előkészítése. Ezen az október 28-i alkalmon hálaadó istentisztelet keretében szentelnek fel négy lelkipásztort és adják át a Pro Pannonia Reformata díjakat. Az esperes-főgondnoki értekezleten áttekintették az istentisztelet menetét, valamint az azt követő rendes közgyűlés napirendi pontjait egyeztették.

Mint az köztudott, idén egyházunk gyülekezeteiben presbiterválasztásra kerül sor. A választás lelki és közösségi értelemben is fontos eseménye közösségeinknek. A Magyarországi Református Egyház Zsinata pontos menetet adott meg az előkészületek segítésére. Az értekezleten áttekintették, hogyan áll kerületünkben ez a folyamat, megbeszélték a választással kapcsolatos időszerű tennivalókat.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 04., Saturday,
Mónika , Flórián napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2901
Összesen 2009. június 2. óta : 40390773