Gyökössy Intézet nyári programjai

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2024-04-16 07:54:37

Az MRE Gyökössy Intézete megújult keretek között végzi szolgálatát ez év elejétől a lelkigondozás, hivatásgondozás pár- és családterápia illetve a lelki kísérés területén. Az intézmény több nyári programot kínál lelkipásztorok számára, amelyek a lelki épülést és az elhívásban való megerősödést szolgálják. 

Égni, de közben nem kiégni 1. - Reziliencia a lelkipásztori hivatásban – 1 Monoszló, június 3-6.

Égni, de közben nem kiégni 2. - Reziliencia a lelkipásztori hivatásban – 2 Bodrogkeresztúr, június 17-20.

Mit jelent a reziliencia? Miért szükséges önmagunkkal sáfárkodni és miért olyan nehéz? A személyes egészségünk kihat a családunkra, hivatásunkra, szolgálatunkra. Mi van, ha a magunkkal való sáfárkodás nem önzés, hanem az önmegtagadás bölcs módja annak érdekében, hogy el tudjuk végezni a futásunkat? Mi köze a megszentelődésnek, a lelki formálódásunknak az önmagunkkal való törődéshez? A személyes környezetünk és bennünket körülvevő kultúra hogyan nehezíti, hogy érzelmi, szociális és fizikai jóllétünk érdekében egészséges szokásokat alakítsunk ki? Az önmagunkkal való sáfárkodás kihívásaiban az elvárások gyakran láthatatlan forrásai a belső és külső konfliktusoknak. Hogyan tudjuk bölcsen kezelni ezeket az elvárásokat? Ez a lelkésztovábbképző kurzus ezeket a kérdéseket járja körül.
Bővebben: Égni, de közben nem kiégni 1.
                  Égni, de közben nem kiégni 2.

 

Reziliens vezetés - Monoszló, június 9-12.

A lelkipásztori munka vezetésre vonatkozó része könyörtelennek és stresszesnek tűnhet, és különállóként kezelhetjük, ami elválik pásztori munkától. Úgy érezhetjük, hogy több energiát fordítunk a megbeszélésekre és a konfliktusokra, mint a tanítványságra. A legnehezebb kihívások, amelyekkel a lelkészi vezetésben szembesülünk, azok, amelyekre nincs megoldás. Mégis, a kultúránk és a gyülekezeti tagjaink elvárják tőlünk, hogy szuperhősök legyünk, akiknek korlátlan ideje és energiája van, és zseniális, gyors megoldásokat kínál. Hogyan tudjuk ezeket az elvárásokat bölcsen kezelni? Milyen egészségesebb módjai lehetnek a lelkészi vezetésnek, amelyek megerősítenek minket, a vezetőket és a gyülekezeti tagokat is? Mit mondhatnak nekünk a lelkészi és az üzleti világ kutatásai a legjobb vezetési gyakorlatokról?
Bővebben: Reziliens vezetés 

 

Bakonyi zarándoklat lelkipásztoroknak - 2024. július 22-26.

Szeretettel hívunk Benneteket egy lelkipásztorok számára szervezett bakonyi zarándokútra! Úgy hisszük, hogy amit Jézus az Emmaus felé tartó tanítványaival megtett, velünk is megteheti, miközben erdei ösvényeken és mezőkön együtt bandukolunk. Lelkipásztorként sokszor éljük meg azt, hogy tartunk valamerre, de elbizonytalanodunk. Nem érezzük Jézus közelségét. Jézus pedig időnként velünk is azt teszi, mint amit a fenti két tanítványával tett: mellénk szegődik és beszélget velünk. Szemünk elől elrejti magát, a párbeszédben és a kenyér megtörésében mutatja meg, hogy ő az, mint ahogy azt is, hogy mi kik vagyunk.
Bővebben: Bakonyi zarándoklat lelkipásztoroknak

Kapcsolódó link:https://gyokossyintezet.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 30., Tuesday,
Katalin , Kitti napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 716
Összesen 2009. június 2. óta : 40342508