A lelkigondozói konferenciáról

Czippán Noémi, 2024-04-26 07:10:12

Találkozás. Talán ebben az egy szóban lehet leginkább összefoglalni azt, ami április 15-én, Veszprémben történt. Itt tartottuk ugyanis a Dunántúli Református Lelkigondozói Szolgálat (DRESSZ) konferenciáját.

Találkozhattunk egymással sokan azok közül, akiknek szívügye a pasztoráció, huszonkét lelkipásztor - akiknek kb. fele lelkigondozói végzettséggel is rendelkezik. Nagy öröm volt ennyi testvérrel a közösen gondolkodni, együtt tanulni, fejlődni.

Závodi Zsuzsanna, helyi lelkipásztor, a DRESSZ Veszprémi Egyházmegyei koordinátora tartotta az áhítatot, melyben Istenünk igéjével találkozhattunk, közösen imádkozhattunk.

Előadóink magas színvonalúan vezették az interaktív tanulási, közös gondolkodási folyamatunkat. Fekete Márton ’A spiritualitás eszköze vagy közege a lelkigondozásnak?’ címmel vitt előre bennünket a lelkigondozás, lelkivezetés és szupervízió hármasának jobb megtérésében. Mucsi Zsófia word cafe módszerével vont be bennünket ’A lelkigondozás színterei egyházunkban’ kérdéskörébe, ezzel új látásmódokat adva, jobban megértetve az egyház különböző területeiről érkező igényeket, kérdéseket.

A DRESSZ-ről is meséltünk mindazoknak, akik eddig nem találkoztak vele. Szolgálatunknak többes célja van. Egyrészt a Dunántúlon szolgáló lelkigondozókat kívánja egybefogni, számukra lelki, közösségi és szakmai támogatást nyújtani. Másrészt a megszerzett tudással szolgálni azokat, akiknek életükben valamilyen nehézségük, elakadásuk van. Harmadrészt segíteni azokat a kollégákat is, akik kevésbé mélyültek el a pasztorálpszichológiában, s útmutatásra van szükségük.

Bemutatásra került a szolgálat honlapja (https://dressz.hu) is, melyen keresztül a segítséget igénylők közvetlenül elérhetik a számukra szimpatikus segítő szakembert.

Köszönettel tartozunk a támogatásért főtiszteletű Steinbach József püspök úrnak, az egyházkerület vezetésének, előadóinknak, a Kálvin János Parki Gyülekezetnek és kedves lelkipásztorának. Soli Deo Gloria!

Szépné Czippán Noémi, a DRESSZ operatív vezetője
(Fotók: Szilágyi Hajnalka)


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 06., Monday,
Ivett , Frida napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8571
Összesen 2009. június 2. óta : 40429949