Lelkészértekezlet Egyházasrádócon

Adminisztrátor, 2009-10-02 07:37:45

Az Őrségi Egyházmegye lelkésztestülete szeptember 28- án Egyházasrádócon tartotta meg őszi első értekezletét. A lelkészi kar egy igazolt távollévő kivételével teljes létszámban megjelent.

Az értekezlet a templomban megtartott áhítattal kezdődött, ahol is Balikó Zoltán egyházmegyei helyettes lelkész a Filippi 4: 12/a. alapján szolgált.

Az Esperesi Hivatalban folytatódott értekezleten először is az egyházmegye tanulmányi összejöveteleinek időpontjai és témái kerültek meghatározásra. Megállapodás született abban, hogy ez év őszén három alkalommal lesz tanulmányi továbbképzés a lelkipásztorok részére. Az őszi missziói programok a következők lesznek: Presbiteri Konferencia, Ifjúsági összejövetel Sárváron, Nők imanapi alkalma Szombathelyen. Az Egyházmegye közös reformáció ünnepnapi istentiszteleti alkalma a kustánszegi artikuláris templomban lesz, október 31 – én 10.30 – kor.

Szakál Péter időszerű tájékoztatójában kiemelte, hogy a Dunántúli Egyházkerület Pápán megtartott Közgyűlése számos fontos határozatot hozott. Ezeket ismertette a lelkésztestülettel. A lelkipásztorok őszinte örömüknek adtak hangot, hogy az egyházkerületben számos új és jó kezdeményezés indult, vagy fog indulni. Különösen is hálásak azért, hogy az egyházkerület püspöke főjegyzője és főtanácsosa felkereste az Őrségi Parókiákat. A lelkészek egyöntetűen beszámoltak arról, hogy a gyülekezetek tagjai nagy lelkesedéssel és megelégedéssel fogadták az új Dunántúli Református Lapot. Hasonlóan, pozitív a fogadtatása a honlapnak is. Viszont elfogadhatatlannak tartják az Egyházkerületi Közgyűlés 44/2009. sz. határozatát, az u.n. áthidaló kölcsönök ügyében. Annak az egységes véleményüknek adtak hangot, hogy az Egyházkerület legalább olyan mértékben támogassa a gyülekezetek ügyeit a pályázatok és építkezések terén, mint azt jelenleg teszi az egyházi fenntartású intézmények esetében. Ezért a lelkészi kar köszönetét fejezte ki az Őrségi Egyházmegye képviselőinek, hogy a fent említett Egyházkerületi Közgyűlési Határozatot nem szavazta meg. Egyébként a határozatot az Egyházkerületi Közgyűlés elfogadta.

A lelkészértekezlet a fehér asztal mellett, vacsorával fejeződött be az Iskola menzáján, ahol egészen estig együtt maradt a kicsiny őrségi lelkészi közösség.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17989
Összesen 2009. június 2. óta : 39882561