Kékkeresztesek látogatása Csőszön

Adminisztrátor, 2009-10-22 08:05:00

Évtizedek óta rendszeresen működik a Református Iszákosmentő Misszió (RIM) és a Magyar Kékkereszt Egyesület (MKKE) székesfehérvári csoportja. A helyi kisközösség azokat hívogatja, akik vagy még nem vagy már szabadultak az alkohol fogva tartásából.

Kezdetben csupán az alkohol problémákkal küszködők jártak ebbe a kiscsoportba, de az évek múltával már más szenvedélyektől szenvedőkkel is találkozhattunk alkalmainkon. Mivel hat és fél éven át vezettem a hétfő esti rendszeres alkalmakat és hétközben pedig lelkigondoztam a rászorulókat és családtagjaikat, nehéz volt lezárni életemnek ezt a szakaszát, még akkor is, ha tudtam, hogy utódom Péntek László ny. esperes lesz. Annál nagyobb öröm volt elfogadni a megkeresést, miszerint a Kékkeresztesek ősszel bennünket, csőszieket meg akarnak látogatni. Október 10.-re tűzték ki a kirándulás időpontját.

Már korán reggel a csőszi és a soponyai gyülekezeti tagok, mint szorgos méhek népesítették be a parókia udvarát, hála a segítségnyújtásuknak, mire a vendégek megérkeztek, az ebéd már az üstben rotyogott, az asztalok meg voltak terítve, a templom ki volt takarítva. Az eső egy kicsit megijesztett minket, de a mi Urunk kegyelméből még a sötét felhők is eltűntek felőlünk.

A cikk folytatása a lenti linkre kattintva a Mezőföldi Református Egyházmegye honlapján olvasható

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/kekkeresztesek-latogatasa-csoszon/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8558
Összesen 2009. június 2. óta : 40255862