Honlap-, és újságszerkesztők megbeszélése a kerületi székházban

Adminisztrátor, 2009-10-29 12:13:04

Október 16-án a pápai egyházkerületi székházban találkoztak azok a szerkesztők, “adminisztrátorok”, akik az egyházmegyék honlapjait és az Egyházkerület portálját kezelik és egyben összeállítják a Dunántúli Református Lap egyházmegyei oldalait is.

Ez a két feladat összekapcsolódik ezért ugyanazok végzik az ezzel kapcsolatos munkákat, kivéve a mezőföldi és a somogyi egyházmegyében, ahol külön felelőse van az egyházmegyei honlapnak és az újság szerkesztésének.

A Köntös László vezetésével megtartott megbeszélésen először a megújult Dunántúli Református Lapra érkezett visszhangokat osztottuk meg egymással. Közös élményünk volt az, hogy az újságot mindenhol örömmel fogadták, sokak tetszését megnyerte a gazdag tartalom és a megújult “magazin” forma. Ugyanakkor több építő jellegű kritika, javaslat is eljutott hozzánk, melyeket igyekeztünk megfogadni és így az adventkor megjelenő szám  reméljük még inkább elnyeri az olvasók tetszését. A honlapok kapcsán a fő téma az volt, hogy miként juthat el a hírekhez a megyei-kerületi adminisztrátor, illetve a hírek, hogyan jutnak el hozzá. Itt is figyeltünk a visszajelzésekre, jó volt azt hallani, hogy egyre többen figyelik honlapjainkat. Ismét egyértelművé vált, hogy az újság és a honlapok akkor töltik be küldetésüket, ha azok elkészítésében, “frissen tartásában”, nem csak néhány ember, hanem a kerület gyülekezetei is minél inkább részt vesznek. Éljünk hát a megjelenés lehetőségével, akár az újságban, akár a honlapon keresztül, hogy tudjunk egymásról, tudjunk együtt örülni és ismerjük egymás terheit is!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 13710
Összesen 2009. június 2. óta : 39878280