Kálvin-park avatás Szóládon

Adminisztrátor, 2009-11-12 08:10:55

November első szombatján, egy héttel a Dél-Balatoni Református Gyülekezetek Regionális Együttműködésének bálványosi közös ünnepi istentiszteletét követően a szóládi reformátusok emléktáblát avattak templomuk homlokzatán.

A Kálvin Jánost ábrázoló kerámia dombormű (Kató Balázs enyingi képzőművész-tanár munkája) felavatásával egyidejűleg a Kossuth Lajos utca, valamint a Petőfi Sándor utca által határolt, a Szóládi Református Egyház épületeinek helyet adó közteret Kálvin-parknak nevezték el, mely névadást ugyancsak emléktáblával örökítették meg.
A bensőséges ünnepség keretében Dr. Pordán Erzsébet – szívhez szóló szavak kíséretében – átadta az általa és Juhász Gyula ötvösművész által a gyülekezetnek ajándékozott ezüst Kálvin-emlékérmet.
A Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor által elmondott, a reformátor ősökre és a helybeli gyülekezetet immáron mintegy négyszáz éve megalapító szóládi elődökre visszatekintő, példájuk által a mai hívő krisztusi hitvallásra buzdító ünnepi beszéd elhangzása után Nagy Dániel László, a gyülekezet gondnoka elhelyezte az emléktáblánál a tisztelet és a megemlékezés koszorúját a gyülekezet egész közössége nevében.

A közös záró éneket követően az összegyűltek átvonultak a Szóládi Református Gyülekezeti Ház Kálvin-termébe, ahol elfogyasztották a Kovács Gyula presbiter által elkészített ízletes bográcsos vacsorát. A vacsora után – az asszonyok ügyességét dicsérő finom sütemények, valamint a férfiak hozzáértéséről tanúskodó nemes borok mellett – még sokáig beszélgettek a gyülekezeti tagok a szóládi református gyülekezet múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
Sz. T.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 24883
Összesen 2009. június 2. óta : 40272200