Kálvin Somogyszobon

Adminisztrátor, 2009-11-28 09:32:07

Reformátorunk, Kálvin János, személyes megjelenésével tisztelte meg a somogyszobiak ünnepi istentiszteletét az elmúlt vasárnap. 

Második édesanyja, Spanics Katalin keramikus művésznő segített neki ebben. Az istentisztelet előtt szerényen megbújt egy fehér lepel alatt, onnan hallgatta végig Nagy Csaba esperes úr igehirdetését a Királyok második könyve 4. részének első nyolc versének alapján.

Isten üzenete az volt, hogy amíg üres edényeink vannak, addig a kegyelem áradni fog, csak vigyük edényeinket Istenhez. Az igehirdetés és ima után Szerecz Laura és Nock Gergely második osztályosok szavaltak, majd Danó Laura szintén második osztályos hittanos olvasta fel Kálvin imádságát. Ez után Karsai Gyuláné versmondása következett. Mindezeket Kálvin meghatottan hallgatta végig a lepel alatt, de ez után már nem rejtőzhetett többé, mert Esperes úr leszedte róla a leplet. 

S Kálvin János szobra teljes szépségében mutatkozott meg minden résztvevő előtt, akik voltak szép számmal, Szobról és a környező gyülekezetekből, Bolhásról, Somogyudvarhelyről, Nagyatádról. Kálvint és a gyülekezetet Sikter János evangélikus lelkész köszöntötte ezután, melyre Kálvin meghatott némasággal válaszolt. 

Az istentisztelet után magára hagytuk Kálvint a templomban, hadd dolgozza fel az eseményeket csendes magányában. A résztvevők átvonultak a gyülekezeti teremben előkészített szeretetvendégségre, ahol minden földi jó várta az egybegyűlteket.

Szép Sándor lelkipásztor

forrás: Somogyi Református Egyházmegye honlapja

Kapcsolódó link:http://www.reformatussomogy.shp.hu/hpc/web.php?a=reformatussomogy



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9477
Összesen 2009. június 2. óta : 40179777