Új honlapja van a Székesfehérvári Református Egyházközségnek

Adminisztrátor, 2009-08-11 10:41:58

Külső megjelenésében és belső tartalmában egyaránt változásokat élt át a Székesfehérvári Református Egyházközség honlapja – így augusztus első hete óta áttekinthetőbb formában találkozhatnak a portállal olvasói.

Mi indokolta a honlapon végrehajtott nagyszabású változtatásokat, milyen főbb tartalmi elemekkel bővült a portál és melyek ezek jellegzetességei? Minderről az egyházközség kommunikációs gondnokát, Huszár Zsolt presbitert kérdeztük.

Manapság nem sokan kapják fel a fejüket arra a hírre, hogy megújult egy honlap. Szinte természetes elvárás, hogy időről-időre megújuljanak az internetes oldalak. A látogatók szeretnék látni a legújabb programozási megoldásokat, a megszokott tartalmak mellett. A világban az emberek egyre nagyobb elvárásokkal figyelik az elektronikus médiát.

- Nincs könnyű helyzetben a Református Egyház és benne egyházközségünk sem, amikor ezeknek a kihívásoknak próbál megfelelni. Honlapunknak hűen kell tükröznie értékrendünket, be kell mutatnia mindennapjainkat, emellett érdekesnek, vonzónak, korszerűnek kell lennie - mondja Huszár Zsolt, hozzátéve, a fejlesztés közben megpróbáltuk ezeket a célokat megvalósítani. Igyekeztünk minél több, már megszokott programelemet megőrizni, de néhány merőben új ötlettel is előállni.

A változások mind a megjelenésben, mind a működésben tetten érhetők. A dizájnban megjelenik a nemrég elfogadott egyházközségi címerünk. A gyors híreket egy mozgó fényújságban jelenítjük meg a honlap jobb felső sarkában. A menürendszer a honlap baloldalán kapott helyet, különlegessége a lefelé nyíló almenü mozgás.

A református egyházközség kommunikációs gondnoka tájékoztatójában elmondja, a honlap minden bizonnyal leglátványosabb eleme a pásztázó fénykép show, amely az oldal felső részében kapott helyet. A bemutatkozó oldalon Somogyi László elnök lelkész figyelem felhívó sorai olvashatók. A honlap jobb oldalán, napi igeolvasó és névnapi köszöntő található. A gyakran látogatott oldalak könnyebb elérését kép linkek segítik.

Oldalunk alsó harmadában, programnaptárunk jelenik meg havi nézetben. A részletesebb programok megtekintése csak egy kattintásnyira van a látogatóktól.

A menüben első helyen van a hírek címszó, itt az egyházközségünket, egyházunkat érintő írások, beszámolók olvashatók. A programok menüre kattintva egy nagyított programnaptárban tallózhatunk. Az életképek címszó alatt fotóalbumokat találunk, amelyet kézzel lapozva, vagy automata vetítés formájában böngészhetünk.

A média anyagok menüben kapott helyett az igehirdetéseket rendszerbe foglaló oldalunk. Itt egy újdonsággal találkozunk a régi honlaphoz képest, mégpedig azzal, hogy közvetlenül meg lehet hallgatni az igehirdetést, emellett a letöltésre is van lehetőség.

A videók almenüben foglalnak helyet a közzétett videó anyagaink, amelyet közvetlenül el lehet indítani a böngészőben, valamint letöltésre is van lehetőség. Az egyebek menü alatt többek között a Békesség újság digitális változatát, valamint számtalan értékes anyagot lehet letölteni.

A sajtóanyagaink oldalunk a külső média számára nyújt friss információkat. A tudnivalók címszó alatt rendszerbe foglalva, a legfontosabb információkat tesszük közzé.

Fórum oldalunkon lehetőséget kívánunk nyújtani mindenkinek a nyílt eszmecserére. Az elérhetőségünk menüben a fontos telefonszámok, e-mail címek mellett, útvonaltervezőt és műholdas térképrendszert tettük elérhetővé.
Huszár Zsolt azt is hangsúlyozza, a weboldalon szoros egységben megjelenik az egyházközség fenntartásában működő Olajfa Óvoda és a Református Általános Iskola honlapja is.

Ezzel az egységes megjelenéssel szeretnénk kifejezni a szoros együttműködés tényét, valamint a közös értékrendszer valóságát.

- A honlap nem helyettesíti a református közösségi élményt, de nagy segítségére lehet azoknak, akik keresik Istent. A lécet magasra tettük, mert a ma emberét csak színvonalas és mindenki számára érthető kommunikációval lehet megszólítani az interneten - mondja a gondnok, hozzátéve azt is, kétségtelen, hogy a világháló az emberiség virtuális élettere, ahol megtalálhatónak kell lenni a Székesfehérvári Református Gyülekezetnek is.

A letölthető igehirdetések, videók, beszámolók, fényképek, mind ujjlenyomatai értékrendszerünknek, gondolkozásunknak. Ezért új honlapunk, meghatározó lelki fényforrás kíván lenni az internet világában.
A honlapot továbbra is a www.albaref.hu címen érhetik el a látogatók.


forrás:www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat




Kapcsolódó link:http://www.albaref.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6214
Összesen 2009. június 2. óta : 39870776