Tudatos készülés az ünnepre - adventi női konferencia Sárszentmihályon

Adminisztrátor, 2009-12-05 09:31:45

Ország és világszerte milliókat költenek emberek arra, hogy a karácsony előtti időszakban megfelelő mennyiségű fény és dísz „hangoljon rá" bennünket az ünnepi magasztos hangulatra. Évről-évre kiderül azonban, hogy ez a hangulatkeltés ámítás csupán, külsőség, ami ránk erőlteti ugyan az ünnepi álarcot, de őszinte és mély, Isten és családcentrikus ünnepet nem tud körénk varázsolni.

Aki tudja, hogy mit és miért ünnepel, annak egy fokkal könnyebb dolga van. Nem csak díszeket, villogó fényeket és ajándékokat lát az ünnepben, hanem az ünnepelt személyét is felfedezheti: a Betlehemben született Gyermeket, a mi Urunk Jézus Krisztust.

Ünnepünk csak akkor lehet örömteli és őszinte, ha készülődésünk is tudatos. Erről a tudatos készülődésről hallhattunk Magyarné Balogh Erzsébettől értékes gondolatokat. Központi üzenetét előadásának egy karácsonyi grafika segítségével láttatta velünk. A rajzon Jézus alakja alig látható. Vajon a mi életünkben ünnepi készülődésünkben és ünneplésünkben is így van ez? Mennyire meghatározó a Megváltó személye életünkben? Jelen van-e bennünk Jézus, és ténylegesen az Ő szeretete határozza-e meg készülődésünket az ünnepre, az ünnepünket és természetesen egész életünket is?

Az előadást bizonyságtételek követték. Polgárné Szendrák Edit Sáregresről, Berzéné Bezdán Erika Székesfehérvárról, Szanyó Gáborné és Nagy Miklósné ugyancsak Székesfehérvárról őszintén, olykor megható módon szóltak arról, hogy milyen nehéz is megtalálni az egészséges egyensúlyt a készülődésben különféle női szerepekben. Hisszük, hogy az elhangzottak komoly segítséget és bátorítást adnak ünnepi készülődésünkhöz .

A bizonyságtételek után szendviccsel, süteménnyel és teával kedveskedtek vendéglátóink. Majd kis csoportokban őszintén beszélgettünk saját ünnepi készülődésünkről és életünk jézusi vezetéséről.

Végül papírból adventi koszorút készíthettünk és áldással zártuk az estét.

Szeretném megköszönni Szebik Attilának, hogy segített az énekek kíséretében és a hangosításban. Köszönjük Málits Ferencnek a gitáros közreműködést, a sárszentmihályi asszonytestvéreknek a sok munkát és a sok finomságot!

Szabó Virág

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/adventi-noi-konferencia/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14345
Összesen 2009. június 2. óta : 40184648