Lehetőségek az együttműködésre - az Egyházkerület vezetőinek látogatása Révkomáromban

Adminisztrátor, 2009-12-09 07:40:18

Ahogy tegnapi hírünkben jeleztük egyházkerületünk új vezetése úgy döntött, hogy meglátogatja a különböző egyháztestekben (részegyházakban) élő Kárpát-medencei magyar reformátusság vezetőit. Így került sor Tiszáninnen, Dunamellék, Kárpátalja és Tiszántúl vezetőinek a meglátogatására.



Tegnap Steinbach József püspök, dr. Huszár Pál főgondnok, Köntös László lelkészi főjegyző és Bellai Zoltán püspöki főtanácsos a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház vezetőit látogatta meg Révkomáromban.

A találkozón, amelyen a vendéglátók részéről Fazekas László püspök, Fekete Vince főgondnok és Molnár Sándor püspöki főtanácsos vett részt, nem csak a közös múltból fakadó testvéri összetartozásról esett szó, hanem a két részegyház vezetői foglalkoztak a további együttmunkálkodás lehetőségeivel. Így körvonalazódott a komáromi és a pápai teológiák közötti együttműködés lehetősége a tanulmányi munka és a lelkésztovábbképzés területén.

A beszélgetés jó alkalmat kínált arra is, hogy áttekintsék a két kerületben élő reformátusság helyzetét, a hasonlóságokat és különbözőségeket, a jelen legfontosabb kihívásait és gondjait, s kölcsönösen megismerjék egymás elképzeléseit a jövőbeli teendőket illetően


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 23., Tuesday,
Béla napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4482
Összesen 2009. június 2. óta : 40218277