Keresztyén Kávéház Soponyán

Adminisztrátor, 2009-12-16 15:32:53

A Mezőföldi Református Egyházmegyében idén már 6. alkalommal került megrendezésre a kávéház. Először a TÉMA napokon belül Csőszön és Soponyán volt májusban. Vass Edit Szeréna lelkészünkkel azt gondoltuk, hogy az év lezárásaként visszamennénk az első helyszínre, így rendeztük meg Soponyán.

Délután 14 órától kezdődött a mostani alkalom. A sáregresi fiatalok, Polgár Tibor lelkész gitárkíséretével vezették az éneklést. Így fogadtuk az érkezőket, és lehetett bekapcsolódni. Regisztrációs lapot töltöttek ki az ifjak, ami szerint 47-en voltak jelen plusz a felnőtt kísérők. Úgy tudom, most először voltak Sárkeresztesről, Dégről is. Érkeztek Kálozról, Sáregresről, Tácról, Sárbogárdról és Sárkeresztúrról, és Csősz-Soponya, mint házigazda volt jelen.

Az alkalmat Veres Péter, a Refisz lelkésze vezette. Először játékkal kezdtek a fiatalok, egy kissé megmozgatva lábaikat ismerkedtek egymással. Ismét ének volt, ez nekem tetszett, hogy többször is énekeltünk közösen. Majd a tanítás következett, amit imádsággal kezdtünk. Az előadás kulcs szavai az "Igen, de - De igen" voltak.

Hányszor keresünk kifogásokat, hogy mit miért nem teszünk meg, igen de most ezért nem, most azért nem, és jönnek az okok. Mennyivel jobban járnánk, ha megfordítanánk, de igen megteszem érted Uram. Itt aztán jöttek példázatok. Péter halfogása, mikor "a te szavadra mégis" megteszem, hogy bemerítem a hálót a vízbe. És gazdag fogás lesz a vége. Gyakran ódzkodunk cselekedni az Úr szavára de, aztán ha megtesszük, jól járunk. Bizonyára mindenkinek lenne ilyen története.

A "gazdag ifjú" esetét mutatta még be az előadó. Ha valami olyat kér tőlünk az Úr, amit nem szívesen tennénk, akkor már nem akarjuk őt a szívünkbe engedni. Bemutatott még egy videót, a hokedliről, amikor leszorítanánk róla Jézust. Először engedjük, hogy döntsön, majd szépen megfeledkezünk róla, és ismét mi akarunk a hokedlin, a trónon ülni. Tetszett a tanítás részében, hogy többször is felkérte a fiatalokat, hogy most csendben, magadban gondold át,te hol tartasz, most mit választanál. Mi a célod, és hogy ez mindig legyen, ne veszítsd el, ha kell, legyenek újak. Imádsággal, hálaadással zártuk le a délutánnak e részét. Rövid szünet következett, majd csoportokra osztva ismét játék volt, fejtörőkkel. Nem hirdettünk győztes csapatot, de azt összegzésként megállapíthattuk, hogy ha nem is vagyunk alkalmasak minden feladat elvégzésére, de van a csapatban, aki jól meg tudja oldani, és mi abban a csapatban vagyunk akkor már jó helyen vagyunk, és a győztesekhez tartozunk. Jézus seregéhez. 

Befejezésül szeretetvendégség volt. Teával, szendvicsekkel, kínáltuk a fiatalokat miközben kötetlenül beszélgethettek egymással. Nagyon jó, és tartalmas délután volt.

Mindenki vihetett haza valamilyen figyelemfelkeltő gondolatot, amit tovább adhat, beszélhet róla másokkal. Én most voltam másodszor, de a gyermekeim, mindegyik alkalmon ott voltak, és mindig jól érezték magukat. Szülőként mindenkit bátorítok arra, hogy engedjék, küldjék a gyermekeiket ezekre, a találkozókra.

Reméljük, jövő évben is folytatódnak a kávéházi alkalmak!

Csordás Péterné (Mariann) a csőszi gyülekezetből egy anyuka

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/keresztyen-teahaz-soponyan/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 17., Wednesday,
Rudolf napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 757
Összesen 2009. június 2. óta : 40151752