"Szemléletváltásra van szükség!" - Egyházkerületi Missziói Bizottsági ülés volt Pápán

Adminisztrátor, 2009-12-17 14:02:18

Három egyházmegyei missziói előadó, valamint a Zsinati Iroda Missziói osztályvezetője P. Tóthné Szakács Zita jelenlétében beszéltük tovább december 15-én Pápán, a már korábban, tágabb körben két alkalommal is felvetett témát: a nagyvárosi misszió helyzetét egyházkerületünkben.

A nagyvárosi misszió kérdését komplex módon szerettük volna áttekinteni, ezért több lehetőséget is figyelembe vettünk, eközben egyházjogi kérdésekkel ugyanúgy szembe találkoztunk, mint finanszírozási kérdésekkel!

Nem csak azt néztük, mennyi református él az adott településen, hanem hogy mekkora településen is él az adott gyülekezet! Nem gondoljuk ugyanis, hogy a misszió címén, csakis a már korábban megkeresztelt reformátusokat kellene elérnünk!
Sürgős szemléletváltozásra is szükségünk van, hisz a nagyvárosokba engedély nélkül betolakodhatnak a legkülönbözőbb felekezetek, szekták, de egy másik református gyülekezet, az nem?

Az egyházmegyék területén levő potenciális gyülekezeteinket megpróbáltuk a következő módon vizsgálni:

1-Új gyülekezet plántálásának lehetősége.
2-Intézményi lelkészek kinevezése.
3-Segédlelkészek szolgálatba állítása. (ez nem feltétlenül missziói tevékenység ugyan, de szükséges)
4-társadalmi missziók lehetőségei


Bízunk benne, hogy Balatonfüreden az érintettekkel együtt leülve egy csendes -vitanapon megbeszélhetnénk aggályainkat, félelmeinket, feltehetnénk kérdéseinket. Ez abban az esetben lenne szükséges, ha már az elnökség, a rendelkezésére álló anyag alapján is súlypontozna: hol, milyen szolgálatot kíván elindítani, és támogatni a nagyvárosi misszió kérdésében.

Veres János, Egyházkerületi Missziói Előadó


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3079
Összesen 2009. június 2. óta : 40189315