"A Te Igéd igazság" - Megjelent a prédikációs kötet

Adminisztrátor, 2009-12-21 08:45:26

Mint emlékezetes, ez év nyarán Steinbach József püspök azzal a kéréssel fordult a dunántúli lelkipásztorokhoz, hogy Kerületünk szeretne kiadni egy  kötetet, amely dunántúli lelkipásztoroknak az elmúlt egy évben elhangzott egy-egy prédikációját tartalmazná. A prédikációs kötet december 18-án kijött a nyomdából.

Címe: „A Te Igéd igazság” – 87 dunántúli prédikáció. A keménytáblás, 472 oldalas könyv a lelkipásztor-szerzők alfabetikus sorrendjében tartalmazza a prédikációkat, minden esetben feltüntetve azt is, hogy az igehirdetés hol és mikor hangzott el. A kötetet Steinbach József püspök tanulmánynak is beillő előszava vezeti be. Okkal kapott helyet a könyvben dr. Jakab Sándor sárkeresztesi lelkipásztor magas színvonalú tanulmánya: „Az Ige megértésének és befogadásának serkentése Kálvin írásmagyarázata alapján”. A prédikációkat textuárium zárja. A borítón a sáregresi templombelső látható, Ekhardt Júlia, a „Dunántúli templommesék” fotósának szép alkotása. A könyvet A Dunántúli Református Egyházkerület megbízásából a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei adta ki, technikai szerkesztője Mezei Zsolt főkönyvtáros, szerkesztője Köntös László gyűjteményi igazgató.. A prédikációs kötet az esperesi hivatalokon keresztül jut el a szerzőkhöz és a gyülekezetekhez.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. August 10., Monday,
Lőrinc napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1357
Összesen 2009. június 2. óta : 21051018

Ige Mellett

(15) „…igyekszem olyan szenvedélyesen arra, hogy… hirdessem az evangéliumot.” (Róma 1,1–15)

– Milyen szenvedéllyel ír Pál. Sorai tele vannak örömmel, hálával, reményteli tervekkel. Pál magasztalja az Urat az Ő kiválasztó és önmagát kijelentő ... tovább

Dokumentumtár

NL110620

Formátum:.doc
Méret: 40.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.06.20.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

laudaciodrbe

Formátum:.mp3,
Méret: 7.2 MB

Dr. Barsi Ernő laudációja. Laudál: Kuti József

Hanganyag letöltése