"Jobb adni, mint kapni" - karácsonyi ajándékok Kárpátaljára

Adminisztrátor, 2009-12-24 08:41:25

Ötödmagammal indultam útra december 20-án este Kárpátaljára. Molnár Tímea kaposvári iskolaigazgató, Kocsi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Kovács József csurgói iskolaigazgató és Bellai László, a Themelios Kft. ügyvezetője voltak az útitársaim.

Kaposvári iskolánk és gyülekezetünk, egy kaposvári önkormányzati iskola, valamint csurgói iskolánk mintegy ötszáz ajándékcsomagot készített kárpátaljai gyermekeknek. Ezt vittük magunkkal, meg annyi pénzadományt, amiből száz ottani rászoruló családnak tudtunk élelmiszer csomagot összeállítani.
Hajnali három órakor hosszas huzavona után léphettük át a határt, mert az ukrán határőrparancsnok vissza akart bennünket fordítani. Jó, hogy a határon várt bennünket Nagy Béla barátunk és testvérünk, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, mert közreműködése nélkül valószínűleg nem értünk volna célba.
Három beregszászi iskolába és három óvodába, valamint a nagydobronyi református árvaházba juttattuk el az ajándékokat. Mindenütt nagy örömmel és szeretettel fogadtak bennünket, a gyerekek bemutatták karácsonyi műsoraikat (mondhatni: jelmezes főpróbákat tartottak a kedvünkért, hiszen a hivatalos ünnepségekre majd csak december 24-én kerül mindenütt sor). 

Látogatásaink során mindenütt velünk volt Nagy Béla főgondnok úr, sőt egy időre csatlakozott hozzánk Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke is. Nagydobronyi tartózkodásunk során találkoztunk a korábbi kárpátaljai püspökkel, Horkay László bátyánkkal is, aki harmonika-kísérettel éppen karácsonyi énekeket tanított az árvaház lakóinak. 
Mint ottléteink során mindannyiszor, most is a Diakóniai Központ vendégszeretetét élvezhettük. Meleg szobákkal, finom ételekkel és nagy-nagy szeretettel fogadtak bennünket.
Csakúgy, mint a korábbi években, most is megtapasztalhattuk, hogy „jobb adni, mint kapni”, mert átélhettük, hogy mi magunk többet kaptunk: őszinte szeretetet, örömtől ragyogó gyermekarcok látványát, sok-sok puszit és simogatást.

Köszönjük mindezt az ottaniaknak, és köszönjük az itthoniaknak, akik ajándékaikkal és adományaikkal lehetővé tették, hogy megszámlálhatatlan gyönyörű pillanat részesei lehettünk – 2009. adventjében, Kárpátalján.

Bellai Zoltán

A látogatásról készült képeket az alábbi galériában láthatják


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7002
Összesen 2009. június 2. óta : 39871565