„…viperák fajzatai…”

Adminisztrátor, 2009-12-27 08:48:15

(Lukács 3,1-20) Többször előfordult már, hogy kiabálva hívtak fel telefonon „testvérek”, akikkel én próbáltam higgadtan, szelíden beszélni, sok esetben hiába. Elkeseredve tapasztaltam ugyanis, hogy a szelíd beszéd nem mindig „töri meg a csontot” (Példabeszédek 25,15).

De ha egy idő után én is visszakiabáltam, akkor az illető, ritkább esetben vagy lecsapta a telefont (és legalább befejeztük a disputát), vagy többnyire észbe kapott, és attól kezdve tudtunk egymással beszélni, néha még szót is értettünk. Pál kérdése azóta is óriási feladat: „bottal menjek hozzátok, vagy szelíd lélekkel?” (1Korinthus 4,21). Keresztelő János kemény szavakkal hívja bűnbánatra és megtérésre istentelen népét (viperák fajzatai!), azért, hogy a megtérés látható gyümölcseit teremjék. Ez a kemény hang Istentől készített helyzetekben szükséges; de soha nem a végső hang. „Utánam jön, aki erősebb nálam” (16). Krisztus ereje, pelyvát megégető olthatatlan tüze az a megváltó szeretet, amely szelíd és alázatos; éppen ebben van az ereje. A „keménység” csak ezt a krisztusi szelídséget készítheti elő. Egyébként megemésztjük egymást.

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2020. June 01., Monday,
Tünde napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5560
Összesen 2009. június 2. óta : 19940537

Ige Mellett
REPOSZT

Mit kezdjünk ma pünkösddel?

Szombat van, valami Reposzt-téma után kellene néznem. Re-posztolni valamire, lehetőleg közéleti kontextusban. Igen ám, de holnap pünkösd van, s a blog ezt nem kerülheti ki ... ... Tovább

Dokumentumtár

Az örömteli élet titka ( 2 )

Formátum:.docx
Méret: 15.4 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A gyülekezetekben élő egyház

Formátum:.mp3,
Méret: 56.5 MB

Bellai Zoltán előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése