2010-ben is Közös(s)Ég-ben

Adminisztrátor, 2010-01-07 16:37:00

Miről tanúskodik az életünk? Láttuk, hallottuk az evangéliumot, tovább is adjuk? Merünk Isten hirdetőtáblái lenni? Vajon a szomszédunk tudja-e, hogy kicsoda Jézus Krisztus? Mondta-e neki valaha, valaki?

Az Ószövetségben ha egy eseményt nem tudtak ketten is megerősíteni, mint tanúk, akkor azt úgy kezelték, mintha meg sem történt volna. Tudunk-e jó tanúi lenni a Krisztus eseménynek, vagy a mi hiteltelenségünk miatt marad a megváltás meg nem történt esemény sokak életében?


A Közös(s)Ég magazin Januári számában Végh Tamás elmondja nekünk hogyan élhet egy gyülekezet bizonyságtévő életet. Miklya Luzsányi Mónika gondolkodtat el bennünket arról, hogy meddig tart az esküvői tanúk felelőssége. Vörös Virág, Németh László és Tislér Géza a média tanúságtételéről mesélnek nekünk. Foglalkozunk Jézus perének jogi hátterével, Barabbással, azzal, hogy hogyan lehet hiteles tanúvallomássá egy egész darab szappan, vagy Edi a gábor-cigány fiú.
Új rovatunkban vitára, gondolkodásra hívjuk az olvasót: vajon az evangélisták hamisan tudósítanak bennünket? Hogyha nem, akkor miért van annyi eltérés az evangéliumok között, és hogyan kezelje ezt a biblia olvasó?
Várjuk az olvasói leveleket, a megoldási javaslatokat, hogy együtt jobb, hitelesebben tudjuk tanúi lenni annak, aki elhívott és elküldött minket.

Kapcsolódó link:http://www.parokia.hu/kozosseg/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12418
Összesen 2009. június 2. óta : 39876987