Nagybecskereki Református Egyházközség Honlapja

Egyházközségi választások

2015-03-28 11:21:14 / Kiss Nándor

Az egyházközségünk Évi Közgyűlése Választói Közgyűlés is volt. A presbitérium tagjait és gondnokot választottunk. A gondnokválasztás sikertelen volt és a Közgyűlés határozata szerint 4 hétre rá megismételtük. A második gondnokválasztás sikeres volt.

2015. február 8-án tartott Választói Közgyűlésre a Nagybecskereki Református Egyházközség 5 presbiterének és Latinovits László gondnoknak lejárt a mandátuma. A Közgyűlés egyes presbitereknek megújította a mandátumát, de két új presbiter (Boldizsár Etel, Bosziljkov Éva) is lett választva.

A gondnokválasztás február 8-án nem sikerült, mivel a két jelölt közül egyik sem vállalta a tisztséget. Latinovits László eddigi gondnok egészségügyi gondokra hivatkozva nem vállalta tovább a gondnokságot. A lelkipásztor javaslatára négy hétre egy újabb Választói Közgyűlés rendeltetett el, amikor ismét gondnokot választ a gyülekezet.

Március 8-án meg lett tartva a Rendkívüli Választói Közgyűlés egy napirendi ponttal, a gondnokválasztással. A hat jelölt közül Molnár Urbán Éva kántornő vállalta a jelölést és őt egyhangú szavazással meg is választotta a Közgyűlés a Nagybecskereki Református Egyházközség gondnoknőjévé.

A fellebbezési határidő lejárta után a gondnoknő letette az esküt.