Pályázati Lehetőségek Honlapja

Rászorultsági alapú szociális támogatás irodalmi szerzőknek

2014-09-01 17:21:39 / Refdunántúl Adminisztrátor

Kiíró: Artisjus Irodalmi Alapítvány

Határidő: 2014.09.30

Érvényes: 2014.09.30

Tárgymutató: szociális támogatás irodalmi szerzőknek

Pályázhat: Artisjus által képviselt irodalmi szerző, aki erre szociálisan rászorul, valamint az ilyen elhunyt szerző özvegye vagy kiskorú gyermeke

A jelen pályázati kiírás célja, hogy rászorultsági alapon szociális támogatást biztosítson a jelentős szerzői életművel rendelkező irodalmi szerzőknek, ideértve az elhunyt szerző özvegyét vagy kiskorú gyermekét is.
A rendelkezésre álló összeg: 4 800 000 forint.

Az Artisjus által a jogosultak érdekében történő szociális és kulturális felhasználások forrása az Szjt. 89. § (10) és (11) bekezdésében foglaltakkal összhangban a Felosztási Szabályzat által tételesen meghatározott irodalmi ún. nyilvános előadási és sugárzási típusú jogdíjak - kezelési költség levonását követően fennmaradó részéből számított - 10%-a. Ezen összeg 30%-át a jogosultak érdekében szociális célokra kell felhasználni az Artisjus Küldöttgyűlésének döntése szerint.

Az egy pályázattal elnyerhető legmagasabb támogatás összege nincs korlátozva. Az összeg nem rendszeres támogatás, hanem a megítélt összeg egyszeri kifizetése a kedvezményezett részére.

További részletek: http://www.artisjus.com