Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Egyházi Mobiltelefont használóknak

Nagy Attila / 2019-10-03 11:21:30

Új partner segíti a Magyarországi Református Egyházat mobiltelefon flottájának adminisztrációjában. A szerződéseket az egyház munkatársai az Egyházi Ügyfélszolgálati Központtal köthetik. A tarifák, csomagajánlatok a korábbiakhoz hasonlóan igen kedvezőek.

Tisztelettel tájékoztatom, hogy a korábbi, a Magyar Telekomnál elérhető református tarifacsomagot - a szolgáltató tájékoztatása szerint - kivezetik. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint 950 hívószám van jelenleg Magyarországon, amely a régi tarifacsomagot használja.

tovább

A neszmélyi Launai Iskola hálaadása

Nagy Attila / 2019-10-02 10:28:14

Neszmély a Gerecse-hegység lábánál megbújó  Duna-menti település, ahol a feljegyzések szerint 1633-ban indult a református oktatás. Az államosítás 1948-ban megfosztotta a gyülekezetet iskolájától és hosszú időre gyülekezeti keretek közé szorította a hitben való nevelést. 2012-ben a falu Önkormányzata azzal  a kéréssel-kérdéssel kereste meg a reformátusokat, hogy vállalnák-e az iskola egyházi  kézbe vételét, folytatva a majd 60 éves kényszerpihenő után az egyházi iskolai oktatást.

 

tovább

Új tornaterem a Tatai Refiben

Nagy Attila / 2019-09-30 10:20:44

2019. szeptember 4-én délelőtt hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a Tatai Református Gimnázium diákjai, tanárai és a meghívott vendégek. A templomban tartott hálaadó istentiszteleten Steinbach József püspök tartott igehirdetést a bőségről. Központi bibliai igeszakaszként a 2 Kor 8, 7. versét felolvasva: „Ezért ahogyan mindenben bővelkedtek: hitben és igében, ismeretben és minden buzgóságban, és a tőlünk rátok áradó szeretetben, úgy ebben az adakozásban is legyetek bőkezűek."

tovább

Még egy lépést felfelé - Pillanatképek a pilisi kirándulónapról

Nagy Attila / 2019-09-29 21:44:52

A felső tagozatos hittanosoknak, konfirmandusoknak és kis ifiseknek szervezték meg 2019. szeptember 21-én szombaton a Dömösről induló túrát, melynek célja a  639 m magas Prédikálószék csúcsra történő feljutás.

A kirándulásról készült képek közül néhány megtekinthető:

tovább

Napközis hittanos tábor Kömlődön

Nagy Attila / 2019-09-25 09:52:08

Az idei évben először szervezte meg gyülekezetünk napközis gyermektáborát augusztus 22-24 között. Elsős osztályos kortól, egészen a hatodik osztályos korig táborozhattak nálunk a kicsik és nagyok. Ebben a három napban a templom udvar megtelt a gyermekek hangjával. 42 gyermek vett részt és tartott velünk a bibliai hősök nyomában, ugyanis a tábor témája a bibliai hősök bemutatása volt, azon belül is rávilágítani arra, hogy Jézus Krisztusra e világ legnagyobb hőse.

tovább

Nagyigmándiak ezévi kirándulása

Nagy Attila / 2019-09-23 21:35:42

Kirándulni voltunk...

„Utaid Uram, mutasd meg!" - énekelte majd ötven ember a buszon, amikor augusztus 30-án, péntek reggel elindultunk Nagyigmándról, a szokásos, évenkénti, kétnapos gyülekezeti kirándulásunkra. Autóbuszvezetőnkkel együtt negyvenkilenc fővel indultunk útnak, Isten áldását kérve kirándulásunkra.

 

Első állomásunk Pápa volt, mivel legutóbbi ottlétünk óta megnyílt a Pannonia Reformata múzeum a felújított Ótemplomban. Főtiszteletű Köntös László főjegyző úr köszöntött bennünket, majd Füstös Gáborné kiállításvezető mutatta be a tárlatokat. A nagyigmándról ott kiállított klenódiumokat is megtaláltuk nagy örömünkre.

 

Pápáról a Kis-Balaton felé vettük az irányt, és egy nagy sétát tettünk a Kányavári szigeten, megcsodálva a természet szépségeit és gazdagságát.

 

Következő állomásunk a nagybajomi református templom volt. Pálóczi Horváth Ádám, megyénk szülötte, énekköltő és államférfi, Nagybajomban halt meg, így megemlékeztünk róla is. Szállásunkra Somogyaszalón került sor, ahol a vacsorát is elkölthettük. Az este jó hangulatban, énekszóval telt el.

tovább

72 óra - kompromisszumok nélkül

Nagy Attila / 2019-09-19 11:38:26

image007.png

A 72 óra "Szeretet kompromisszum nélkül!" háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezik meg 2019. október 10-13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk!

 

Üdvözlünk mindenkit az idén 12. alkalommal megrendezendő 72 óra "Szeretet kompromisszum nélkül!"- Komárom-Esztergom megyei szervezők nevében!

Kérjük, már most kezdjetek el a regisztrálni a 72ora.huweboldalon!

Szervezőnek, segítőnek regisztráljátok magatokat, ha arra vállalkoztok!

Csapatvezetőnek regisztráljatok, ha feladathoz csapatot szerveztek, és/vagy csapatvezetőnek jelentkeztek!

Projekteket idén már most is lehet regisztrálni (Segítség, ötletek a csatolt "pdf"-ben)

október előtti időpontokra regisztrálással kapcsolatban keressetek meg (06-30-960-4825)! október 11-12-13. vagy akár más időpontra is!

tovább

25 éve Dunántúli Nőszövetség

Nagy Attila / 2019-09-16 15:37:28

A Dunántúli Református Nőszövetség 2019. október 29-én szombaton tartja hálaadó istentiszteletét. A 25 éves hálaadáshoz kapcsolódva egy film is készült a Nőszövetségről.

 

„A Nőszövetség olyan, mint egy esernyő: sokfélék vagyunk, de mindenkinek megvan a feladata és ameddig Jézus áll a középpontban, addig tudunk olyan háló lenni gyülekezeteink és szeretteink körül, mely megvédi őket."

tovább

Szeretetszolgálat Bokodon

Nagy Attila / 2019-09-10 12:39:06

CSELEKVŐ SZERETET Ez a mottója a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik kiadványának, de ugyanakkor summázza a keresztyén élet célkitűzését is: nem elmélet, hanem gyakorlat.

 

Ezen gondolatok jegyében indult el Bokodon a szeretetszolgálat munkája a református közösségben is. Eddig is igyekeztünk nyitott szemmel járni a településen, és lehetőségeinkhez mérten segítséget nyújtani a rászorulóknak, de az idei év nyarától a Magyar Református Szeretetszolgálattal kötött együttműködési szerződés segíti szervezettebbé és ezáltal hatékonyabbá tenni a munkánkat.

tovább

Imaséta Dadon

Nagy Attila / 2019-09-08 21:16:34

tovább