Egyházmegyei Presbiteri Konferencia Nagyigmándon

Sugár Tamás, 2017-02-21 14:37:55

2017. február 18-án közel négyszázan gyülekeztünk össze a Nagyigmándi ReformátusTemplomban. A Tatai Református Egyházmegye tartotta évi presbiter konferenciáját, ami ez évben kapcsolódott a Reformáció 500. évfordulójához, s megyei szinten így az emlékév nyitó alkalmává lett.

A konferencia áhítattal kezdődött, melyet nagytiszteletű Máté László, a Tatai Református Egyházmegye esperese tartott az 1. Korintus 3, 11 alapján: „Mert más alapot senki sem vethet ameglévőn kívül, amely a Jézus Krisztus".


A konferencia résztvevőit köszöntötte Gyimóthy Géza egyházmegyei főgondnok úr és Hajduné Farkas Erika polgármester asszony.

Két előadást hallgathatott meg a jelenlévő gyülekezet. Az elsőt főtiszteletű dr. Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke tartotta „Reformáció 500 - Mire becsüljük az örökséget?" címmel.

 


A második előadás „A gyülekezetépítés lehetőségei a Magyar Református Egyházban, a Reformáció500 éves évfordulójának korában" címmel hangzott el főtiszteletű Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének előadásában.

 

 

A két előadás egymás kiegészítve indult el a reformáció alapelveiből, hogy a jelen kihívásain keresztülfelmutassa református hitvallásosság megújulását és az egyházépítés lehetőségeit a jövőre nézve.A gyülekezet szolgálataképpen a Nagyigmándi Református Kórus éneke hangzott fel, valamint kéthittanos tanuló, Vincze Lujza és Kóvári Alexandra, versekkel köszöntötték az egybegyűlteket.

 

 

 


A templomi konferencia után a nagyigmándi „Magos" Művelődési Házban szeretetvendégséggel folytatódott a program, melyről bízunk benne, hogy mindenki hitben és lélekben megerősödve térhetett vissza a saját gyülekezetébe, folytatva a szolgálatot, melyre az Úr Isten elhívta.

 

Máté László esperes úr zárszavában köszönetet mondott az előadóknak és vendéglátóknak egyaránt, legfőképpen Istennek köszönve meg az ünnepség áldásait.

Soli Deo Gloria!

Sugár Tamás

Forrás: a Tatai Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 19., Tuesday,
József , Bánk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3028
Összesen 2009. június 2. óta : 39762763