Események a Pap Kovách Gábor Református Idősek Otthona életében

Piliskóné Héninger Beatrix, 2017-12-07 15:53:51

Mozgalmas heteket- hónapokat tudhatunk magunk mögött az Intézményünk mindennapjaiban. Októberben egy hetes rendezvénysorozattal ünnepeltük, szórakoztattuk ellátottainkat az Idősek Világnapja alkalmából. A megnyitónapon köszöntőbeszédet mondott Császár Attila esperes úr, Bikádi László Károly egyházmegyei tanácsos lelkész, Dusicza Ferenc intézeti lelkész, valamint Gulyás Zsuzsanna intézményvezető.


Szerveztünk Egészségnapot, melyen gyógytea kóstolás, Flavon bemutató, kutyaterápia voltak a főbb programok, előtérbe helyezve az egészséges életmód jelentőségét idős korban.

Vendégként köszönthettük a berhidai Néptánccsoportot, a vilonyai nyugdíjasklubot, valamint fotókiállításunk művészét, Kalmár Lajos Gábort. A heti rendezvénysorozat zárásaként lakóink lovas kocsikázáson vehettek részt. Ez a hét az idősek vidám hangulatú megünneplésének jegyében zajlott.

 

November 21-én, a Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepség keretében a megyeházán a Véradók megbecsüléséért kitüntetést vehetett át Szabó László ellátottunk, aki 237-szeres véradó. Önzetlen segítségével jó példa lehet a fiatal generációk számára.

 

November 29- én Katalin bált szerveztünk ellátottainknak, ahol az élő zenét Abonyi Ferenc szolgáltatta, a délután folyamán eszem- iszom, dínom- dánom, zenés táncos mulatsággal szórakoztattuk a résztvevőket. Nagyon sokan táncra perdültek, együtt énekeltük a jól ismert nótákat. A délutánt tombolasorsolással színesítettük.

Jó volt látni az idős emberek arcán néhány óra elteltével is a lelkesedést, egy újabb dal felcsendülése pedig újra és újra táncba hívta a 70-80-as éveikben járókat is!

 

Az elkövetkezendő időszakban adventi hangulatban készülődés zajlik a karácsonyi ünnepre.

Piliskóné Héninger Beatrix

Forrás: Veszprémi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 23., Tuesday,
Béla napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10203
Összesen 2009. június 2. óta : 40224002