Reformátusok Napja volt Nagyigmándon

Sugár Tamás, 2019-06-18 09:39:09

Valami, ami más, mint a megszokott. Valami, ami sokakat megmozgat. Valami, ami Isten szeretetére mutat, de úgy, hogy közben több generáció tud felhőtlenül szórakozni és kikapcsolódni. Valami, amire még sokáig emlékezhetünk.

Pünkösd vasárnap délutánján "Reformátusok napját" tartottunk Nagyigmándon. Volt nekünk már korábban kerti partink, ez lett volna a 14. alkalom. Volt nekünk már korábban szabadtéri istentiszteletünk, idén lett volna az 5. a sorban. Ilyen azonban még nálunk soha nem volt.

15 órától nyíltak meg a programok a Nagyigmándi Szabadidőparkban. 18 óráig minden generáció részére voltak foglalkozások: fajátékok, arcfestés, kézművesfoglalkozás, szabadtéri játékok, népi játékok, foci, fogatolás, bibliai totó, süteményreceptek, sportjátékok, és megannyi más izgalmas időtöltés. Mellette rengeteg sütemény, lángos, sült kolbász, hogy senki ne maradjon éhes.

 

18 órától szabadtéri istentiszteleten gyülekeztünk össze, ahol a pünkösdi örömhír szólalt meg énekeskönyvi és ifjúsági énekek mellett, helyi zenészekből álló együttes kíséretében.

 

Az istentisztelet után gulyás vacsora állt rendelkezésre, mellé az ifjabbaknak házi készítésű limonádét ihattak, nagyobbaknak helyi borosgazdák által kínált borokat kóstolhattak meg.

 

 

Rendezvényünkön közel 300 fő vett részt, és mindenki jól érezhette magát. Jó volt együtt lenni, hitben, mint gyülekezet, vidámságban, mint baráti/testvéri közösség. Jó volt reformátusnak lenni, jó volt így ünnepelni a keresztyénség születésnapját. Köszönet érte minden szervezőnek, támogatónak és résztvevőnek. Köszönet érte az Egyház Urának! Soli Deo Gloria

Sugár Tamás lelkipásztor

Forrás: a Tatai Református Egyházmegye honlapjaVélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. October 17., Thursday,
Hedvig napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3377
Összesen 2009. június 2. óta : 17516662

Ige Mellett

(15) „…üdvösségnek tartsátok…” (2Péter 3,14–18)

– Az Urat várjuk. Azt az Urat várjuk, aki hosszútűrő, vagyis kegyelme hordoz minket az üdvösségben, mint ahogy a madár szárnyal a levegőben (Ézsaiás 4... tovább

REPOSZT

Amit meg lehet változtatni és amit nem

A választások éjszakáján még a nem kívánt terhességek megszakításához való hozzáférést hangsúlyozta Karácsony Gergely, ma már inkább a megelőzést emelné ki. Abortusz: „rendkívül félreérthetően” nyilatkozott ...
... Tovább

Dokumentumtár

FGY_József_10

Formátum:.doc
Méret: 47.0 KB

Faust Gyula: József sorozat 10.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

koszonto

Formátum:.mp3,
Méret: 15.0 MB

Dr. Kövér László

Hanganyag letöltése