Ez is lesz a következő hetekben

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-09-27 07:40:47

Ezen a héten átfordul a naptár októberre. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében minden évben ekkor tartják a reformáció hónapját országszerte. Ajánljuk még figyelmükbe a lelkésztovábbképzőt, a lelkészszenteléssel egybekötött Egyházkerületi Közgyűlést valamint több hálaadó istentiszteletet. Lássuk, mik lesznek az elkövetkező hetekben.

Idén is megtartásra kerül a lelkésztovábbképző tanfolyam. Ebben az évben a Pápai Református Teológiai Akadémia ad otthont a konferenciának, amelyre 2021. szeptember 30 - október 2. között kerül sor „Legkedvesebb teológusom“ címmel. A részletekről itt írtunk

Október a reformáció hónapja. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében országszerte programokra kerül sor. Az ünnepélyes megnyitó október 1-jén a Deák téri evangélikus templomban lesz, igét hirdet Steinbach József püspök. Október 10-én Szombathelyi Ökumenikus Missziói Nap, október 17-én vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban Reformáció Gálaestet tartanak. 24-én Úrvacsorás istentisztelet keretében adnak hálát a reformációért a Magyarországi Metodista Egyház Központjában, majd október 31-én a Reformáció Parkban lesz az ünnepi reformációi megemlékezés. A részletes programokról a MEÖT honlapján tájékozódhatnak.

Istennek adunk hálát, hogy templomaink nem csak műemlékek, hanem az élő egyház jelenei is. Örömünkre egyre több épületünk tud megújulni, hogy méltó módon szolgálják az Isten dicsőségét hirdető egyházat. Október 2-án a tápszentmiklósi, október 16-án a komáromi, október 30-án dégi református egyházközségben adnak hálát az Úrnak abból az alkalomból, hogy templomuk megújulhatott.

Október 5-én esperes-gondnoki értekezlet, majd 9-én Egyházkerületi Közgyűlés lesz Pápán, amikor is lelkészszentelésre is sor kerül, Istennek legyen hála.

Dunántúli ikonikus intézményünk, a Pápai Református Kollégium Gimnázium idén ünnepli újraindításának harmincéves jubileumát. Több programmal is megemlékeznek erről a jeles évfordulóról.  Október 16 - 17-én rendezik meg a II. Exrefis Találkozót. 16-án a gálaműsorban több exrefis sztárvendég is fellép, 17-én pedig istentiszteleten adnak hálát az Úrnak a gimnázium áldott munkájáért.

Október 17–18-án a Dunántúli Református Lelkészegyesület tartja soron következő konferenciáját.

Október 30-án Tatán lelkészbeiktatásra kerül sor.  

Ebben a hónapban is folytatódik a jövőévi REND tervezése. A hónap közepén, 12-én lesz a következő megbeszélés, amikoris a 2022. július 1-3. között megrendezésre kerülő találkozó programjairól lesz szó. A szervezés állásáról a továbbiakban is hírt adunk.

A reformáció hónapjának igéjével kívánunk áldott októbert kedves testvéreinknek: „…figyeljetek hitvallásunk apostolára és főpapjára, Jézusra” (Zsid 3,1b)


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4707
Összesen 2009. június 2. óta : 40281320