Az égig érő templomtorony - Dunántúli templommesék

Adminisztrátor, 2009-10-28 07:28:54

Megjelent egy tartalmában teljesen szokatlan könyv, az Égig Érő templomtorony -  Dunántúli templommesék. Ha kinyitja az olvasó a könyvet, bal oldalon egy fotót lát, jobb oldalon pedig egy mesét olvashat.

A fotók – Ekhardt Júlia művészi alkotásai – egy-egy dunántúli templomot, templombelsőt mutatnak be, a mesékben pedig - Borbély János sajószentpéteri lelkipásztor írásai – életre kelnek templomi berendezések, templomtornyok, s párbeszédet folytatnak egymással. Ezekben a mélyértelmű és egyáltalán nem csak gyerekeknek szóló mesékben maga a templom válik az üzenet hordozójává. Ugyanakkor a szövegekben megnyilatkozó templomüzenet a fotókban – amelyek messze meghaladják a puszta ábrázolás szintjét - vizuális formát is kap. A fotókban folyamatosan visszatérő motívum a gyermekportré. Ezek a portrék mintegy újrafogalmazzák a mesék üzenetét a kép nyelvén. Ekként az olvasót nagyon összetett hatás éri. Ez a szép könyv mintegy újra felfedezteti drága örökségünket, templomainkat. Úgy, hogy közben szól gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Szép karácsonyi ajándék. Nekünk dunántúliaknak különösen, de mindenkinek, akinek még érték a templom. A könyvet a Dunántúli Református Egyházkerület megbízásából és támogatásával a Pápai Református Gyűjtemények adja ki.

A kötet gyülekezeti forgalmazásban érhető majd el. Ára 2.700 Ft.

A galériában láthatja az olvasó a kötet egy jellegzetes képét és olvashatja egy meséjét, itt pedig a szerzőkkel készült beszélgetést olvashatja el!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16247
Összesen 2009. június 2. óta : 40292865