Lelkészértekezlet Móron

Adminisztrátor, 2009-12-18 07:52:45

Idén utoljára Móron, december 1-én tartottunk egyházmegyei lelkészértekezletet. A nyitó áhítatot Veres Péter Attila házigazda tartotta a már eltűnt és a még eljövendő idő nyomában.

Agyagási István esperes, sárbogárdi lelkész vetített képes előadását, mely a karácsony homiletikumának időszerű impulzusairól szólt, érdekes statisztikai adatokkal fűszerezte. A "költő-vátesz" Ady Endre Karácsony c. verse Szabó Gyula előadásában átugratta velünk azt a 23 napot, mely ekkor még karácsony ünnepéig várt ránk.

Az előadást követő szünetet a közegyházi diskurzusok és a legfrissebb családi híreink (hogy vannak a gyerekek, mikor ugrotok be hozzánk, beoltattuk-e magunkat, stb.) csereberéjének áldoztuk, majd utána aktuális ügyeinkről cseréltünk eszmét, melyek közül talán a legfontosabb a 2012-ben RENDezendő Református Egyházi Napok Dunántúl rendezvénysorozata, melynek egyházmegyénk lesz házigazdája.

Értekezletünkre a megyében előttünk szolgáló nyugdíjas lelkészek közül is sokan kiváncsiak voltak. A vendéglátásért köszönet illeti móri kollégánkat és munkatársait.

Iván Géza lelkész

Ps: Kellemetlen élményt csupán a kávé tejeskancsóban szervírozott citromlével való társítása jelentett, és külön örülök annak, hogy egyházmegyénk honlapjára még efféléket is lehet írni. Ha a kedves látogató a beszámoló olvasásában eljutott idáig, akkor: áldott, szép karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/lelkeszertekezlet-moron/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 24., Wednesday,
György napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12048
Összesen 2009. június 2. óta : 40236237