„…miért mondjátok nekem Uram, Uram; ha nem teszitek, amit mondok…”

Adminisztrátor, 2010-01-10 07:58:30

(Lukács 6,43-46) Ezt a jogos kritikát azóta sokszor megkapta már a keresztyénség. A hindu Gandhi említette, hogy keresztyénné lenne, ha látna legalább egy Krisztus követőt, aki Ura parancsai szerint él.

Jézus Igéje nekünk szegezi a kérdést: gyümölcstermő fa vagyok, vagy csak messziről látható, hatalmas koronát növesztek, amely árnyékot vet másokra, és kipusztul alóla minden egyéb élet? Nézzük azonban Jézus feddését váltsághalála és feltámadása felől, mert csak ezek világosságából szemlélhető a mi Urunk minden szava, és az egész Szentírás; egyébként csak felszínes erkölcstanítók leszünk (olcsó moralizmusba süllyedünk). A tegnap előtti Igében is láttuk, hogy Jézus milyen magasra helyezte a mércét. Sokszor leverjük a lécet, ezért csak így könyöröghetünk: Uram, Uram, könyörülj, mert nem tudjuk tenni, amit mondasz; kegyelmedre szorulunk! Éppen ez az evangélium, hogy van kegyelem! A kegyelem megszabadít minden emberi erőlködéstől, görcstől; sőt szelíd vesszőt olt korábbi „vad” életünkbe, és termőre fordítja azt.

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2020. June 01., Monday,
Tünde napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6165
Összesen 2009. június 2. óta : 19941142

Ige Mellett
REPOSZT

Mit kezdjünk ma pünkösddel?

Szombat van, valami Reposzt-téma után kellene néznem. Re-posztolni valamire, lehetőleg közéleti kontextusban. Igen ám, de holnap pünkösd van, s a blog ezt nem kerülheti ki ... ... Tovább

Dokumentumtár

NL100611

Formátum:.doc
Méret: 33.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.06.11.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Koncert előtt...

Formátum:.mp3,
Méret: 1.5 MB

A REND 2010 szombat esti prograjában Ákos koncert volt a Pápai Sportcsarnokban. Steinbach József felvezetőjét és Ákos válaszát hallgathatják meg.

Hanganyag letöltése