Fehérvárcsurgói Református Egyházközség Honlapja

A hálaadó istentiszteleten elhangzott áldások

2024-05-08 /

Steinbach József (A Dunántúli Egyházkerület püspöke, Balatonalmádi, Fűzfő lelkipásztora)


„Az Úr gondoskodik. Az Úrhegyén a gondviselés." Mózes első könyve 22:14 részlet Károli ford.


Köntös László(A Dunántúli Egyházkerület lelkészi főjegyzője, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója)


„A jóra törekedjetek, ne a rosszra, akkor életben maradtok, és veletek lesz az Úr, a Seregek Istene" Ámos könyve 5:14 új ford


Bellai Zoltán (A Dunántúli Egyházkerület püspöki főtanácsosa , Kaposvár lelkipásztora):


„Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?" Pál levele Rómaiakhoz 8:32 új ford.)


Imre Bálint (A Mezőföldi Egyházmegye esperese, Dég lelkipásztora):


„Legyen velünk Istenünk, az Úr, ahogyan őseinkkel volt. Ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! Hajlítsa magához szívünket, hogy mindig az ő útjain járjunk, és megtartsuk parancsolatait, rendelkezéseit és végzéseit, amelyeket őseinknek parancsolt." Királyok első könyve 8:57-58 új ford.


Jákob Judit Ibolya (Fehérvárcsurgó lelkipásztora):


„Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" Zsoltárok könyve 103:2 új ford.


Brunner Vilmos (Csákberény lelkipásztora):


„Leborulok szent templomodban, és magasztalom nevedet hűséges szeretetedért, mert mindennél magasztosabbá tetted nevedet és beszédedet. Amikor kiáltottam, meghallgattál engem, bátorítottál, lelkembe erőt öntöttél." Zsoltárok könyve 138:2-3 új ford.


Genda Attila (Csór lelkipásztora)


„Jeruzsálemet hegyek veszik körül, az Úr pedig körülveszi az ő népét mostantól fogva mindörökké." Zsoltárok könyve 125:2 új ford.


Bányai László (nyugalmazott lelkipásztor)


„Uram, szeretem a te házadban való lakozást, és a te dicsőséged hajlékának helyét." Zsoltárok könyve 26:8  Károli ford.


Pető Judit (evangélikus lelkipásztor):


„Járuljatok őhozzá (Krisztushoz), mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága", ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá" Péter első levele 2:4-5 új ford.


Bencze András (A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspökhelyettese, evangélikus lelkipásztor):


„Jézus így válaszolt: Miért kerestetek engem? Nem tudtátok, hogy nekem atyám dolgaival kell foglalkoznom?" Lukács evangéliuma 2:49 szabad fordításban


Gerendai Sándor(r. kat. plébános):


„Boldogok, a békességszerzők, mert Isten fiainak mondják őket." Máté evangéliuma 5:9 szabad fordításban


Id. Vajna Lajos (nyugalamazott lelkipásztor):


„De mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk." Zsidókhoz írt levél 10:39 Károli ford.


Katona János (Magyaralmás lelkipásztora):


„Meghallgattam a te könyörgésedet, és megszenteltem e házat" Királyok első könyve 9:3 részlet Károli ford.


Veres Péter (Mór lelkipásztora):


„Ezt mondja az Úr: A menny az én trónusom, a föld pedig lábam zsámolya. Milyen házat akartok építeni nekem, és milyen helyen kellene tartózkodnom? Hiszen mindent az én kezem alkotott, így keletkezett minden - így szól az Úr. Mert én arra tekintek, aki nyomorult és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli." Ézsaiás próféta könyve 66:1-2 új ford.


Somogyi László (Székesfehérvár lelkipásztora):


„A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak." Pál Apostol levele a Kolosséiakhoz 3:16


Berze János (Székesfehérvár lelkipásztora)


„Nagy az ő szeretete irántunk, az ÚR hűsége örökké tart. Dicsérjétek az URat!" Zsoltárok könyve 117:2 új ford.


dr. Kovács Zsuzsanna (Polgárdi, Füle lelkipásztora):


„A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy alámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." Máté evangéliuma 5:16 új ford.


Kovács Csiba Krisztina (Kisláng lelkipásztora):


„Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed kegyelmeddel, mint pajzzsal." Zsoltárok könyve 5:13 új ford.


Gállné Medveczky Borbála (Iszkaszentgyörgy lelkipásztora):


„Mit fizessek az Úrnak a sok jóért, amit velem tett? A szabadulásért fölemelem a poharat, és az ÚR nevét hirdetem. Teljesítem az Úrnak tett fogadalmaimat, egész népe jelenlétében." Zsoltárok könyve 116:12-14 új ford.


Varga B. Árpád (Bodajk lelkipásztora):


„Az asszony bölcsessége építi a házat, melyet csak a bolondság keze hordhat szét." Példabeszédek könyve 14:1 szabad fordításban


Kovácsi Krisztián (Székesfehérvár, segédlelkész):


„Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző" Zsoltárok könyve 127:1 Károli ford.


Nemes Gyula (Mezőföldi egyházmegye főjegyzője, Káloz lelkipásztora):


„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" Zsoltárok könyve 37:4 új ford.


Borsos Teréz (Tác lelkipásztora):


"Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." Máté evangéliuma 7:13-14 új ford.


dr. Jakab Sándor (Sárkeresztes lelkipásztora):


„Amikor Salamon sikeresen elkészítette az Úr házát, a királyi palotát és mindazt, amit elkészíttetni szándékozott Salamon az Úr házában és a maga palotájában, akkor megjelent az Úr Salamonnak éjjel, és ezt mondta neki: Meghallgattam imádságodat, és kiválasztottam magamnak ezt a helyet az áldozat házául. Ha majd bezárom az eget, és nem lesz eső, vagy parancsolok a sáskáknak, hogy leegyék a földet, vagy ha dögvészt bocsátok népemre, de megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat." Krónikák második könyve 7:11-14 új ford.