Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség

Aktualitások - Az Alsóörs - Lovasi Református Társegyházközség hírei

Főoldal / Az Alsóörs - Lovasi Református Társegyházközség hírei

Egy kis gyülekezet nagy napja - hálaadó istentisztelet Lovason

Rásky Miklós / 2011-08-18 10:09:27

Írta és beküldte: Rásky Miklós lelkipásztor, fénykép: Rostásy-Szabó Mihály

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, Vidéki Örökség megőrzése tárgyában pályázott sikeresen az Alsóörs- Lovasi Református Társegyházközség lovasi gyülekezetrésze a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A 2009. évi sikeres pályázatot követően az érdemi munka 2011 áprilisában indulhatott el. A pályázat tartalma elsősorban a lovasi református templom külső felújítására vonatkozott, de a gyülekezet saját erőből elvégezte a templom belső festését és a nyílászárók cseréjét is.

tovább

Zenés istentisztelet az MGV osztrák kórussal és a Sirály Nyugdíjas Egyesület Kórusával Alsóörsön

Rásky Miklós / 2011-08-09 07:38:05

Írta: Kovács Piroska, fényképezte: Szomjas-Jakab Erzsébet

 

Ebben az évben már második alkalommal tartottak zenés istentiszteletet a református templomban, ezúttal az Alsóörsi Sirály Nyugdíjas Egyesület népdalköre és a Bad - Vöslauból érkezett MGV férfikórus részvételével.

tovább

Lelkipásztori beiktató ünnep Alsóörs erdélyi testvérgyülekezetében, Málnáson

Rásky Miklós / 2011-08-05 08:00:20

Írta és fényképezte: Rásky Miklós lelkipásztor

Bensőségesen szép ünnepre került sor július utolsó napján Alsóörs erdélyi testvértelepülésén, a Kovászna megyei Málnáson. A református gyülekezet átválasztás útján megürült lelkipásztori állására a hívek Balla Barna Márton, komollói lelkipásztor hívták meg. Július 31-én délután, ünnepi istentisztelet keretében Dénes Csaba a Sepsi Református Egyházmegye esperese Zakariás próféta könyve második részének 14 és 15. versei alapján elmondott igehirdetésével iktatta be az új málnási lelkipásztort hivatalába. Beszédében kifejtette, hogy az Isten által elküldött szolga, nem vendég, hanem népe között lakozik, és népe pedig figyel rá. A szolga örömmel, jókedvvel végzi munkáját és folyamatos kapcsolatban van küldő Urával.

tovább

Ünnepi hétvége a zene jegyében az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközségben 1. - zenés istentisztelet Alsóörsön

Rásky Miklós / 2011-07-24 21:35:47

Írta: Kovács Endre missziói-kulturális gondnok, fotó: Szántó Balázs egyházközségi gondnok

 

Különösen szép és gazdag tartalmú hétvégére került sor a zene és a misszió jegyében az Alsóörs-Lovasi Református Gyülekezetben július 22-e és 24-e között. A július 24-ei istentiszteletet a két egyházrész együtt tartotta az alsóörsi templomban. Erre az alkalomra a presbitériumok igyekeztek megszólítani azokat is, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem jutottak el az Isten házába. Így a hétvégét megelőző hetekben a strandi hangosbemondón hirdetésén keresztül, a Tourinform Irodában kihelyezett plakáton, szórólapozással és kör sms-ben is tudatták a reformátusok, hogy léteznek és szeretettel hívják és várják evangélizációs istentiszteletükre nem csupán a „hagyományosan gyülekezeti tagokat", de az itt üdülőket, pihenőket is.

tovább

Zenés istentisztelet és koncert a zenei hétvége jegyében Alsóörsön

Rásky Miklós / 2011-07-24 07:37:30

Az Alsóörs - Lovasi Református Társegyházközség Presbitériuma és a református gyülekezet szeretettel és tisztelettel vár minden kedves érdeklődőt, gyülekezetének tagjait, az itt üdülőket, pihenőket mai zenés istentiszteletére a református templomba délelőtt 11 órára.

Az alkalmon közreműködnek a Balatonfüredi Fiatal Muzsikus Egyesület tagjai

A református zenei hétvége este 19 órakor a Four Bones harsonakvartett koncertjével ér véget.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

tovább

Meghívó sajtótájékoztatóra

Rásky Miklós / 2011-05-18 08:03:52

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

Tisztelt Újságíró és Televíziós Kollega!

Pályázati kiírási követelményeknek eleget téve ezúton hívjuk meg a Lovasi Református Templomnak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében történő felújítása kapcsán a 2011. május 24-én kedden, 17 órakor a Lovasi Községháza Nagytermében tervezett SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA!

A sajtótájékoztatón részletesen beszámolunk a Lovasi Református Templom felújításáról, a pályázati folyamatról. Az újságíró kollegák a sajtótájékoztatót követően megtekinthetik a felújítás alatt álló templomot. A meghívó pdf formátumban!

Kérem, hogy tiszteljen meg Bennünket jelenlétével!

Lovas, 2011. május 18.

 

                                                                                                          Rásky Miklós

                                                                                                          lelkipásztor, újságíró

tovább

Húsvéti istentiszteletek rendje Alsóörsön és Lovason

Rásky Miklós / 2011-04-23 21:35:37

Húsvét vasárnap 9,30 órai kezdettel Lovason az Önkormányzat tetőtéri kistermében (templomfelújítás miatt) úrvacsorás istentisztelet, Alsóörsön 11 órakor a műemlék templomban úrvacsorás istentisztelet!

Húsvét második napján a szokott rendben, délelőtt 9,30 órakor Lovason az Önkormányzat tetőtéri kistermében, 11 órakor Alsóörsön a műemlék templomban hirdeti Isten Igéjét a Pápai Református Teológiai Akadémia ünnepi követe, Szabó Szimonetta III. éves teológiai hallgató.

 

Szeretettel hívunk és várunk Minden Kedves Testvérünket ünnepi együttléteinkre!

tovább

Úrnap délelőtti igehirdetés sorozat folytatása Lukács evangéliuma alapján

Rásky Miklós / 2011-01-12 07:13:55

Folytatódik gyülekezetünkben a Lukács evangéliuma sorozat, az immár ötödik éve tartó igehirdetés sorozat keretén belül. Következő vasárnapra is szeretettel hívjuk és várjuk Testvéreinket!

Téma: Jairus lányának feltámasztása - kapernaumi csodák

textus:Lk 8, 40-56

tovább

Advent-karácsonyi ünnepköri alkalmak az Alsóörs-Lovasi Gyülekezetekben

Rásky Miklós / 2010-12-19 21:21:26

Kedves Testvéreink!

A következőkben számolunk be ünnepköri alkalmainkról. Istentiszteleteinkre, alkalmainkra nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Kérjük kattintsanak a tovább gombra!

tovább