Tatabánya-Újvárosi Református Missziói Egyházközség

Aktualitások - Hírek, aktualtitások

Főoldal / Hírek, aktualtitások

Adventus Domini - harangszenteléssel, presbiterválasztással és ünnepi koncerttel várjuk az Urat

Rásky Miklós / 2015-11-25 06:22:09


Adventus Domini Gyülekezetünk az adventi időszakot elsősorban Isten iránti hálaadással kezdi és éli meg. A Dunántúli Református Egyházkerület 2011-ben alapította a lakótelepi missziót, amely Vass Edit Szeréna lelkipásztor vezetésével próbálta megkeresni és megszólítani a Sárberki, az Újvárosi és kisebb mértékben a a Gál István lakótelepen élőket.

A sárberki lakótelep részlete

A lelkészasszony távozásával 2015 szeptemberében, a missziói negyedik évében új időszak kezdődött, és ennek első jeleit éljük meg és ezért adunk hálát Istennek ebben az adventi időszakban.
Korábban elmaradt a gyülekezet életében a presbitérium választása, amely egy protestáns, református közösség, gyülekezet életében az egyik sarokkőnek számít. Istennek hála 2015 decemberében listás választással sikerül egy hattagú presbitériumot választani; következő blogbejegyzéseink egyikében részletesen is bemutatjuk a jelölteket.


Adventi első vasárnapunkon a szokásoktól eltérően délelőtt 10 órakor tartunk ünnepi, úrvacsorás istentiszteletet, melyre szeretettel hívjuk és várjuk testvéreinket!


Adventi második, harmadik és negyedik szombatján (12-én és 19-én hittanosainkat és szüleiket várjuk adventi kézműves foglalkozásainkra délelőtt 10 órától)


Adventben fogunk hálát adni - egy később pontosított időpontban a Kodály téri Közösségi Ház udvarán felállítandó kis haranglábunkát és harangunkért, amelyet a gyülekezet megtakarításaiból sikerül felállítanunk. A 22 kg-os harang Erdélyből, Marosvásárhelyről érkezik, a haranglengető szerkezetet, az elektronikát a Klassic 2000 Kft készítette, a haranglábat pedig Bán József. Az elvégzett munkáért és az adományokért legyen Istené a dicsőség és a hálaadás.


Advent második hétvégéjén csendességet, áhítatokat tartunk óvárosi testvéreinkkel együtt. Szombaton, december 5-én este 18 órakor a Kodály téri Közösségi Házban, majd vasárnap, december 6-án este az Óvárosi Református Templomban. Ezen az alkalmon zenés áhítatot tartunk a Four Bones kvartett szereplésével:


"Tízéves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégek. 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.
Az idei évben túlnyomórészt külföldön koncertező harsonakvartett első ízben látogat Tatabányára, ahol az Újvárosi Református Missziói Egyházközségben Adventi koncerttel örvendeztetik meg a megszokott lendületes műsoruk mellett ismert klasszikusokkal, modern, könnyed dallamokkal, s igazi zenei csemegékkel a
z odalátogató közönséget."

 

Alkalmainkra szeretettel hívjuk és várjuk Testvéreinket!

tovább

II. Közös Protestáns Reformációi Hálaadás Tatabányán

Rásky Miklós / 2015-11-20 12:31:05

Immár második alkalommal került sor november 1-én, vasárnap délután Tatabányán, a Bánhidai Református Templomban a közös reformációi hálaadásra. A Tatabányán élő és szolgáló 9 protestáns közösség Jézus Krisztusnak a Hegyi Beszédben elmondott boldog mondásai alapján szolgált öt-öt percben. Szilágyi Sándor bánhidai lelkipásztor köszönti a gyülekezetet A jelen lévő hívőket Szilágyi Sándor bánhidai református lelkipásztor köszöntötte, majd mielőtt a  a boldogmondások következtek volna, a bánhidai gyülekezet kórusa énekszóval adott hálát Istennek.  ...a kórus szolgálata A pásztorok többsége igehirdetéssel szolgált. Református részről Hamar László nagytiszteletű úr és bibliaórás közössége az Óvárosi Gyülekezet részéről ószövetségi parafrázissal, Rásky Miklós lelkipásztor az Újvárosi Gyülekezet részéről dicséreténekléssel és szavalattal szolgáltak.

Az óvárosi református bibliakörösök szolgálata Schermann Gábor evangélikus lelkipásztor igehirdetésébe a gyülekezetet is bevonta. Igei, lelkiismereti kérdései sokakat megdöbbentettek és elgondolkodtattak.

Schermann Gábor evangélikus lelkipásztor Baptista részről Varga Attila lelkész mélyteológiai tanítást hozott a gyülekezet elé. A kis közösségek pásztorai: Kocsis József a Magyar Pünkösdi Egyház, Füstös János a Kiáltó Szó Gyülekezet, Dezső Tibor a Reménység Gyülekezet részéről pedig élőhitű, személyes bizonyságtétellel szolgáltak.

Varga Attila a tatabányai baptisták részéről tett bizonyságot Kocsis József szolgálata Füstös János bizonyságtétele
Dezső Tibor igehirdetése

Különösen üde és lelkileg felemelő volt a Golgota Gyülekezet szolgálata. A közösség pásztora, az amerikai Matthew Edwards nem csupán személyes bizonyságtétellel szolgált, hanem a keresztyének számára a Mennybe hazatalálást jelentő útról szóló dallal is.

 


A közös imádság után a gyülekezeti teremben szeretetvendégséggel zárult a tatabányai közös reformációi hálaadás.

Rásky Miklós missziói lelkipásztor

 

tovább

Gyülekezeti alkalmak advent előn a Tatabánya Újvárosi Református Missziói Egyházközségben

Rásky Miklós / 2015-11-20 12:08:35

Szeretett  Testvéreink!

A Tatabánya Újvárosi Református Missziói Egyházközség következő heti alkalmait az alábbiakban olvashatják:

2015. november 15 délután 15 órakor a Kodály téri közösségi házban tartunk istentiszteletet.

2015. november 22-én délután 15 órakor a Kodály téri közösségi házban tartunk istentiszteletet.

2015. november 22-én egyidőben az istentiszteletünkkel (15 órakor) vesznek végső búcsút a tatai református templomban Kálmán Attilától, a Dunántúli Református Egyházkerület és a Magyarországi Református Egyház egykori főgondnokától, volt államtitkártól, akit életének 78. évében szólított haza Teremtő és Megváltó Ura.



FONTOS!! 2015. november 29-én, vasárnap az istentiszteletet NEM A SZOKOTT IDŐBEN, HANEM DÉLELŐTT 10 ÓRAKOR TARTJUK! Ezen az alkalmon adunk hálát Istennek az új termésért, az új borért, úrvacsorai közösségben.



2015. december 5-én szombaton este 18 órakor evangélizációs istentiszteletet tartunk a Kodály téri közösségi házban meghívott igehirdetővel, a Tatabánya Óvárosi Gyülekezettel együtt.

2015. december 6-án, vasárnap este 18 órakor a Tatabánya Óvárosi Gyülekezettel együtt zenés áhítatot tartunk az Óvárosi Református Templomban, a Four Bones harsona kvartett szolgálatával.



Alkalmainkra szeretettel hívjuk és várjuk testvéreinket! tovább

Tatabánya - Újvárosi hírek - alkalmak hirdetése

Rásky Miklós / 2015-09-20 11:44:24

Kedves Testvéreink!

2015 szeptember 13-tól újra tartunk 15 órakor istentiszteleteket a tatabányai Kodály téri Közösségi Házban! Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

- A hittanórák a meghirdetett időpontban folyamatosan zajlanak a város 7 iskolájában, több, mint 80 gyermekkel

- A gyülekezet presbiterválasztás előtt áll, kérjük Testvéreink imádságát és figyelmét a presbiterválasztás híreivel kapcsolatosan.

- A Kodály téri közösségi Házra engedélyezés alatt áll egy kisméretű harang elhelyezése, amely hirdeti alkalmainkat és Isten dicsőségét!

- A szombat délutánkénti Csellengő Klubot minden héten, 17 órakor tartjuk, amelyre várjuk fiatal testvéreinket!

- Októbertől csütörtök délelőttönként lakótelepi Baba-Mama kört indítunk!

- A Tatabánya Óvárosi Gyülekezeti Újság a közeljövőben megújul és közösen jelentetjük meg az újvárosi reformátusokkal!

 

Soli Deo Gloria!

Rásky Miklós missziói lelkipásztor

tovább