Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Gyermek-istentisztelet 2021. április 18.

Polgár Tibor / 2021-04-26 18:36:22

 

Hahó, hahó, figyelem! :)

 

Jó hírem van! Május 2-tól szeretettel várok mindannyiótokat a református gyülekezeti terembe gyermek-istentiszteletre! Mivel azon a napon van az édesanyák napja, valami apró meglepetést nekik is készítünk majd, szóval GYERTEK!!

 

Ma azonban még itt tudunk találkozni!

 

Énekeljetek velem:

 

 

 

Jézus a gyermekbarát

Jézus a gyermekbarát,

Add neki szívedet át!

Siess, ne várd a holnapot!

Ő neked üdvöt hozott.

Halld meg ma hívó szavát!

Ő neked új szívet ád,

Új szívet mely szép s bűntelen.

Jézus nem lesz hűtelen.

Pásztorod Ő teneked,

Szüntelen ott van veled.

Szent kezét nyújtja Ő feléd

És rajtad tartja szemét.

Légy engedelmes neki!

Boldog, ki Őt követi,

Boldog, ki mindig véle jár,

Arra az üdv hona vár.

 

Istenünk a teremtőnk. Ő ajándékozott benneteket édesanyátoknak és édesapátoknak! Ő formált benneteket édesanyátok pocakjában, még nem is tudtak rólatok szüleitek, de Isten már kezével formált benneteket. A gyermekek Isten ajándékai.

 

Figyeljétek csak meg, hogy történt ez Sámuellel?

 

Hallgasd meg a mai történetet!

 

 

Isten nem csak megteremtett bennünket, hanem akarata is van velünk. Mint ahogy a fazekasok megterveznek egy edényt, már előre tudják, hogy tányér lesz-e vagy leveses fazék, tejes bögre vagy sótartó. Isten is sokfélének teremtett minket, és akarata van az életünkkel. Isten először is arra teremtett bennünket, hogy a gyermekei legyünk. Arra is teremtett bennünket, hogy szeressük őt. Arra is, hogy szolgáljuk őt, adhasson nekünk feladatokat. Nem robotokat alkotott, hanem hús-vér embereket, szívet is adott nekünk és gondolatokat. Szabadon dönthetünk mellette, elfogadhatjuk az ő szeretetét, és neki adhatjuk a szívünket, mint a menyasszony a vőlegénynek, akinek hűséget fogad.

 

Annának sokáig nem született gyermeke. De tudta, hogy minden életnek adója a mennyei Atyánk, ezért felkereste őt. Kiöntötte a szívét előtte, és imádságban kért az Úrtól egy gyermeket. Isten pedig szereti, amikor megbízunk benne! Amikor neki elmondjuk, mi van a szívünkben. Szereti, amikor a lelkünk összekapcsolódik Ővele, mert erre teremtett bennünket! Anna hitt tehát Élinek, Isten szolgájának, és lelkét boldogság töltötte el, mert ugyan nem látta Istent, de hát a hit ezt is jelenti, nem látni valamit, mégis tudni, hogy az úgy van.

tovább

Isten a rosszból is jót tud kihozni!

Polgár Tibor / 2021-04-13 07:43:29

 

Áldatlan állapotok itt is, ott is, terjed a koronavírus mindenütt, megérkezett a második hullám, sőt közeledik a harmadik. Ilyen és ehhez hasonló hírekkel gyakran találkozhattunk az elmúlt hónapok során. De amikor nehéz a bezártságot elfogadni, akkor is lehet nagyon hasznosan eltölteni az időt otthonainkban.

 

 

A Magyaralmási Hímzőszakkör tagjai pontosan ezt tették. Általában kéthetente találkoznak, de természetesen ezt az utóbbi hónapokban nem lehetett megvalósítani. Asszonytestvéreink mégis nagy meglepetéssel készültek karácsonyra. Amíg lehetett személyes találkozással, majd egyen-egyenként otthonaikban folytatták a munkát, megbeszélve, ki melyik részt készíti el, fejezi be. Igen, beszorulva otthonainkban is lehet az Urat szolgálni, valamit tenni Isten dicsőségére és embertársaink, pontosabban az egész gyülekezet javára. Hiszen így készítették el azokat a gyönyörű új terítőket a Magyaralmási Hímzőszakkor tagjai, melyeket karácsonyra kapott gyülekezetünk. A Hímzőkör tagjai Csendes Józsefné, Horváth Lajosné, Németh Lászlóné, Németh Sándorné, Ruff Józsefné, Szántó Gyuláné, Takács Mártonné és Varga Lajosné már évtizedek óta gazdagítják gyülekezetünket kitartó, szorgalmas munkájukkal, ajándékaikkal. Korábban is kapott gyülekezetünk két terítő garnitúrát a Hímzőszakkörtől. Az egyik Fejér megyei fehér, melyeket az úrvacsorás istentiszteleteinken használunk sajnos mostanában ritkábban, mint szeretnénk (ezek a terítők több kiállításon is részt vettek már), a másik pedig rábaközi vászon terítő garnitúra. Még valamikor a nyolcvanas években Sáfrán Andrásné testvérünk segítségével és vezetésével indult a Magyaralmási Hímzőszakkör, jelenleg pedig Németh Sándorné testvérünk vezetésével működik.

 

 

Természetesen mind várjuk, hogy újra találkozhassunk a gyülekezetben, hogy vége legyen a koronavírus-járványnak, de addig is míg jönni, találkozni nem lehet, tehetünk valamit. Nagyon örülünk, hogy felismerték és ki is használták ezt a lehetőséget a Hímzőszakkör tagjai. Egész gyülekezetünk nevében ezúton is hálás szívvel köszönjük a sok-sok munkát, szeretetet, hűséget, kitartást, felajánlást, sok odaszánt időt és ezt a nagyon szép karácsonyi ajándékot!

 

 

Ezekben a nehéz időkben egyik énekünk jutott eszembe, ennek soraival fejezem be beszámolónkat, ez is arról szól, hogy Isten a nagyon rosszból is csodálatosan jót tudott kihozni. Reménység és vigasztalás fogalmazódik meg a 230. dicséretünk 4. versében: „Áldássá lesz ott az átok, Megbékéltet a kereszt; El nem múló boldogságod, Békességed ott keresd!” S. D. G.

 

Polgár Tibor

 

lelkipásztor

tovább

Istentisztelet 2021. április 11-én

Polgár Tibor / 2021-04-12 06:52:53

 

 

 

Kedves Testvéreink!

 

 

Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

 

 

a következő képre kattintva:

 

 

 

tovább

Húsvéti istentisztelet 2021. április 4-én

Polgár Tibor / 2021-04-05 06:11:24

Kedves Testvéreink! Istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva: tovább

HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ

Polgár Tibor / 2021-04-03 12:41:57

 

 

tovább

Nagypénteki istentisztelet 2021. április 2-án

Polgár Tibor / 2021-04-03 03:08:13

Kedves Testvéreink! Istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva:

tovább

Istentisztelet 2021. március 28-án

Polgár Tibor / 2021-03-30 08:37:44

Kedves Testvéreink! Istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva: tovább

FEHÉRKE 14. befejező rész

Polgár Tibor / 2021-03-29 17:15:40

 

 

Kedves Gyerekek!

 

A történet tizennegyedik része meghallgatható

 

 

a következő képre kattintva:

 

 

 

 

Szeretettel:

 

Edit néni

 

 

Kép forrása: Farkas Jánosné Zsóka néni Fehérke című könyve

tovább

FEHÉRKE 13. rész

Polgár Tibor / 2021-03-28 17:56:56

 

 

Kedves Gyerekek!

 

 

A történet tizenharmadik része meghallgatható

 

a következő képre kattintva:

 

 

 

 

Szeretettel:

 

Edit néni

 

 

Kép forrása: Farkas Jánosné Zsóka néni Fehérke című könyve

tovább

FEHÉRKE 12. rész

Polgár Tibor / 2021-03-27 21:49:08

 

 

Kedves Gyerekek!

 

A történet tizenkettedik része meghallgatható

 

a következő képre kattintva:

 

 

 

 

 

Szeretettel:

 

Edit néni

 

 

Kép forrása: Farkas Jánosné Zsóka néni Fehérke című könyve

tovább